فرصت چون ابر گذران است...

این وبلاگ فرصتی است برای من و شما دوستان عزیز تا به قله حقیقت نزدیک تر شویم

فرصت چون ابر گذران است...

این وبلاگ فرصتی است برای من و شما دوستان عزیز تا به قله حقیقت نزدیک تر شویم

عسل بندگی

 

 

 

 

 



 

سحر بود ،مادر با لبخند مهربانش مرا برای نماز بیدار کرد، پدر با نگاه محکمش به من سلام داد و دست نوازشگرش را بر سرم کشید. ناگهان  رعشه ی وجودم را فراگرفت و دلم پر از مهربانی و محبت شد و خدا را شکر گفته و نماز را اقامه داشته .بعد از نماز نشسته بودم و به نعمت های بیکران  خداوند فکر میکردم که ناگهان این حدیث  به ذهنم خطور کرد،قال رسول الله"ص" :«انَ الولد الصالح ریحانة من ریاحین الجنة» «فرزند صالح گلی است از گلهای بهشت» و مرا به تفکر وا داشت که این پدر و مادر متعهد و صالح هستند که دل در گرو تربیت و پرورش نسل صالح قرار دادند و هم و غم خود را به کار میبرند تا فرزندانی سالم و خداجو و شایسته به جامعه هدیه کنند.  

 

  





آری شالوده زندگی اگر صحیح باشد ،نتیجه و ثمرش  فرزندان مفید و افتخار افرین هستند و بر عکس اگر شالوده زندگی یعنی پدر و مادر بی تفاوت و بی مسئولیت باشند نتیجه و ثمرش تمدنی فاسد وفرزندانی ناشایسته و غیر مفید است.

آری وظیفه و تکلیف پدر و مادر قبل از تولد فرزند، شروع و در طول حمل و تولد و رشد فرزند ادامه دارد ،یعنی از زمان  انتخاب همسر تا مقدمات حمل فرزند و نوزادی و شیر خوارگی و کودکی که با مهر و نوازش و لطافت روح او را پرورش میدهد و در ادامه نوجوانی ، بلوغ ،جوانی ، ازدواج فرزند و پشتیبانی از فرزند پس از ازدواج و راهنمایی و هدایت او و ....................

آری این پدر و مادر ها هستند که خود را از لحاظ علمی و عملی ساخته و پرداخته و به مسائل اخلاقی و شرعی التزام داشته و از وجود و هستی خود مایه گذاشته اند و مانند شمع سوخته اند، تا با حرارتشان فرزندان قد بکشند.

من خود بارها دیده ام که مادری در قنوت میخواند :« ربنا هب لنا من ازواجنا و ذریتنا قرة اعین و اجعلنا للمتقین اماما.»- به ما از همسران و فرزندانمان آن ده که مایه روشنی چشمان باشد و ما را پیشوای پرهیزگاران بگردان»  سوره مبارکه فرقان /ایه 74 ،که هنوز و هنوز در طلب رشد وتعالی ما هستند.

آری پدر و مادر ها هستند که زمینه ساز و مهیا کننده شرایط لازم و مفید برای سلامت و بلوغ  و رشد و نشاط و کمال فرزندان گام برداشته اند.

کم کم تمام وجودم را گرمای عشق به پدر و مادر فرامیگیرد و به مفهوم احادیث و ایه هایی را که بارها و بارها شنیده و درک نکرده بودم ،پی برده و آنجا که قران می فرماید : « ولا تقل لهما اف » -  به پدر و مادرت وکوچکترین بی محلی نکن  -  چه به حق گفته است ،که این پدر و مادر جایگاه والایی دارند زیرا که تکیه گاه فرزندان بوده اند وهستند ، زیرا که تکیه گاه آنان خداست.آنجا که معصوم میفرماید : برالوالدین واجب و ان کان مشرکین – نیکی به والدین واجب است اگرچه مشرک باشد. 

 

دلم میخواهد که هر چه بیشتر در ارتباط با پدر و مادر و ارزش آنها بدانم برای همین سراغ سوره لقمان میروم و به آیه 14 میرسم که در این آیه بحث از نعمت وجود پدر و مادر و قرار دادن شکر پدر و مادر در کنار شکر «الله» . حال با هم از حرارت و نفوذ این سخن وحیانی سرمست میشویم : نخست میفرماید : " وما به انسان درباره ی  پدر و مادرش سفارش کردیم "  -و وصینا الانسان بوالدیه –

  انگاه به زحمات فوق العاده ی مادر اشاره کرده ، میگوید : " مادرش او را با نا توانی حمل کرد " و به هنگام بارداری هر روز رنج و ناراحتی  تازه ای را متحمل میشد.- حملته امه وهنا علی وهن – مادران در دوران بارداری گرفتار وهن و سستی میشوند ، چرا که شیره ی جان و مغز استخوانشان را به پرورش جنین خود اختصاص میدهند .

 لذا به دنبال آن می افزاید : " و دوران شیر خوارگی او در دو سال پایان میابد " – و فصاله فی عامین

 سپس  میگوید : توصیه کردم که : "برای من و برای پدر و مادرت شکر به جا آور"  - ان اشکرلی ولوالدیک –

 و در پایان آیه با لحنی که خالی از تهدید و عتاب نیست میفرماید : " بازگشت همه شما به سوی من است " الی المصیر- 

 

  

 

 

 

 مادرم و پدر بهتر از جانم  از امروز بندگی خدا را میکنم  و یاری و همکاری و احترام به شما را،  میخواهم با خدمت به شما  عسل بندگی خدا را بچشم.........

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد